joi, 5 martie 2015

Achizitie servicii expertiza contabila



CERINTE TEHNICE
pentru


Achizitionarea de servicii de expertiza contabila – necesare in derularea proiectului „Recalificarea – o sansa pentru viitor in fostele zone industrializate” finantat din POS DRU- Fondul Social European
Axa prioritara nr.5 “ Promovarea masurilor active de ocupare”
Domeniul Major de Interventie  5.1 „Dezvoltarea si implementarea masurilor active de ocupare”


Cod CPV: 79211000-6 Servicii de contabilitate



                                     

Beneficiar:
ASOCIATIA JUSTITIE PANA LA CAPAT

Achizitor:
C & C GRUP SRL - partener




CAPITOLUL I - INFORMAŢII GENERALE


Proiectul „Recalificarea – o sansa pentru viitor in fostele zone industrializate” al carui Beneficiar este ASOCIATIA JUSTITIE PANA LA CAPAT, este cofinanţat din Fondul Social European, Programul Operaţional Sectorial pentru  Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară nr.5 “ Promovarea masurilor active de ocupare”
Domeniul Major de Interventie  5.1 „Dezvoltarea si implementarea masurilor active de ocupare”

Obiectivul general al proiectului Creşterea ratei de ocupare în regiunile Sud Muntenia şi Sud Vest Oltenia şi facilitarea accesului pe piaţa muncii a şomerilor, cu accent pe şomerii de lungă durată şi a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă din fostele zone industrializate ale celor două regiuni.

Obiectivele specifice
OS1:Să mărească oportunităţile de integrare/reintegrare pe piaţa muncii a unui număr de 139 şomeri de lungă durată şi 311 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, provenind din zonele foste industrializate din judeţele Argeş şi Vâlcea.
OS2:Să faciliteze accesul la informare şi consiliere profesională şi plasare pe piaţa muncii a unui număr de 139 şomeri de lungă durată şi 311 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă în vederea dezvoltării reponsabilităţii faţă de propria carieră profesională, îmbunătăţirii capacităţii de autoprezentare şi creşterii gradului de informare asupra oportunităţilor locale.
OS3:Să faciliteze accesul la formare profesională a unui număr de 139 şomeri de lungă durată şi 311 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă în vederea creşterii gradului de ocupare şi calificare şi favorizării creşterii economice viitoare a celor două regiuni.

Durata proiectului: 9 de luni incepand cu 24.02.2015.





CAPITOLUL II – OBIECTUL CONTRACTULUI

Obiectul contractului il constituie achizitia Serviciilor de expertiza contabila  necesare pe perioada derularii proiectului „Recalificarea – o sansa pentru viitor in fostele zone industrializate”  al carui Beneficiar este ASOCIATIA JUSTITIE PANA LA CAPAT in parteneriat cu C & C GRUP SRL si FORMATEXAGON S.R.L..
Procedura de achizitie a Serviciilor de expertiza contabila, se va derula in conditiile prevederilor Hotararii 1120/2013 referitoare la achizitia directa.
Contractul de prestari servicii de expertiza contabila se va incheia in scopul verificarii efectuarii inregistrarilor contabile si modului de intocmire a situatiilor financiare in cadrul proiectului.  


CAPITOLUL III – CONDIŢII TEHNICE DE DERULARE A CONTRACTULUI


         Pentru asigurarea calităţii cererilor de rambursare depuse pe parcursul implementării proiectului precum şi a corectitudinii cheltuielilor efectuate sunt necesare serviciile asigurate de un expert contabil/ contabil autorizat şi a unui auditor financiar independent.
         Expertul contabil poate fi orice persoana fizica sau reprezentantul desemnat al unei persoane juridice, persoana inscrisa in Registrul expertilor contabili activi intocmit de Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din Romania,  inregistratã fiscal in Romania si care detine viza de membru activ al CECCAR.
         Serviciile de expertiza contabila vor fi contractate pentru toata durata de implementare a proiectului, incepand cu data semnarii contractului de prestari servicii.
         Obiectul expertizei contabile il constituie: eliberarea de catre expertul contabil a unei atestari in conformitate cu Standardul profesional nr. 22 Misiunea de examinare a contabilitatii, intocmirea si prezentarea situatiilor financiare­ ghid de aplicare, emis de CECCAR editia a III-a revizuita 2008, referitoare la regularitatea si sinceritatea operatiunilor efectuate si va semna documentele suport care insotesc fiecare cerere de rambursare intermediara/finala  pentru cheltuielile efectuate de catre beneficiarul contractului de finantare nerambursabila  in cadrul Programului Operational Sectorial - Dezvoltarea Resurselor Umane.
-          Beneficiarul trebuie să ţină o evidenţă contabilă analitică distinctă a Proiectului, utilizand conturi analitice distincte pentru reflectarea tuturor operaţiunilor referitoare la implementarea Proiectului in conformitate cu dispoziţiile legale. Documentele originale pe baza carora se inregistreaza in contabilitatea Beneficiarului cheltuielile efectuate in cadrul Proiectului vor fi stampilate cu mentiunea „Solicitat rambursare FSE - POSDRU" in vederea evitarii dublei finantari.
-          Inregistrarile contabile aferente proiectului vor fi realizate de catre un expert contabil in conditiile legii care va semna si data documentele contabile aferente operatiunilor din cadrul proiectului.
-          Expertul contabil va asigura Certificarea completitudinii, corectitudinii şi realităţii informaţiilor conţinute in cererile de rambursare, precum şi a inregistrării in sistemul contabil a tuturor operaţiunilor declarate in cererile de rambursare, va fi efectuata de un expert contabil/contabil autorizat.
-          Pentru certificarea completitudinii, corectitudinii şi realităţii informaţiilor conţinute in cererile de rambursare, precum şi a inregistrării in sistemul contabil a tuturor operaţiunilor declarate in cererile de rambursare, evidenţa cheltuielilor generată de aplicaţia ActionWeb va fi ştampilată şi semnată de către expertul contabil/contabil autorizat.
-          Expertul contabil va urmari respectarea conditiilor de eligibilitate ale cheltuielilor decontate, respectarea legislatiei interne si europene in vederea justificarii costurilor decontate din Fonduri Social Europene.

        Serviciile de expertiza contabila vor fi contractate pentru toata durata de implementare a proiectului. In situatia rezilierii contractului de servicii incheiat cu expertul contabil, Beneficiarul va notifica AM POSDRU sau  OIR si va justifica motivele care au condus la luarea acestei decizii. Contractul de servicii de contabilitate se reziliaza unilateral de catre Beneficiar in cazul in care, pe durata prestarii serviciilor, expertului contabil  i s-a retras calitatea de membru CECCAR.
        Contractul de servicii de contabilitate va contine o clauza privind rezilierea unilaterala a contractului in cazul in care expertul contabil nu mai are calitatea de expert contabil recunoscut de catre CECCAR.
        Fiecare cerere de rambursare intermediara/finala transmisa de catre Beneficiar va fi insotita  si de o declaratie pe propria raspundere a expertului contabil din care sa rezulte ca are calitatea de expert contabil recunoscut de CECCAR.



CAPITOLUL IV - DOCUMENTE DE CALIFICARE OBLIGATORII



  1. PREZENTAREA URMATOARELOR  DOCUMENTE DOVEDITOARE:

-       Dovada ca  Expertul contabil – independent sau desemnat din partea persoanei juridice - este inscris  in Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania. Certificat de atestare a calitatii de expert contabil eliberat de Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - copie certificata pentru conformitate cu originalul, pentru expertul desemnat  si Autorizatia pentru societate – copie certificata pentru conformitate cu originalul;
-       Expertul contabil trebuie sa faca dovada ca detine viza de membru activ al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR) pe anul 2015.
-       Prezentarea Carnetului de membru CECCAR  vizat cu mentiunea „Activ" pentru anul 2015 si  - copie certificata pentru conformitate cu originalul;
-       Alte documente care trebuiesc prezentate: copie certificata pentru conformitate cu originalul Certificat de inregistrare la ONRC numai pentru societati.



CAPITOLUL V - TERMENUL DE PRESTARE A SERVICIILOR, RECEPŢIA SI PLATA SERVICIILOR

-       Expertul contabil se va deplasa la sediul Beneficiarului  la solicitarea acestuia in scopul verificarii si avizarii documentelor financiar contabile emise in cadrul proiectului.
-       Durata de realizare a serviciilor de expertiza contabila la fiecare solicitare a beneficiarului este de maxim 3 zile calendaristice de la data primirii oricarei solicitari.
-       Termenul de verificare a documentelor contabile este de 3 calendaristice;
-       Ulterior verificarii si avizarii corespunzatoare a documentelor, expertul contabil le va preda impreuna cu atestarea de conformitate  se va face pe baza unui proces verbal de predare-primire semnat de către reprezentantul beneficiarului şi expert.
-       Atestarea privind conformitatea, legalitatea si regularitatea operatiunilor contabile inregistrate de catre beneficiar, emisa de expertul contabil, va insoti cererile de rambursare a cheltuielilor efectuate pentru implementarea proiectului si va constitui documentul care va sta la baza platilor efectuate de beneficiar expertului contabil pentru serviciile prestate.
-       Prestatorul va emite factura fiscala pentru serviciile prestate, dupa eliberarea fiecarei atestari privind conformitatea, legalitatea si regularitatea operatiunilor contabile inregistrate de catre beneficiar si va semna documentele suport care insotesc fiecare cerere de rambursare intermediara/finala  pentru cheltuielile efectuate de catre beneficiar.
-       Plata facturii pentru serviciile de expertiza contabila se va efectua pe baza documentelor mentionate si a procesului verbal de receptie a serviciilor, in termen de 30 de zile  de la emiterea facturii fiscale de catre prestator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu