joi, 9 aprilie 2015

Documentatie achizitie „SERVICII DE CATERING”



DOCUMENTAŢIE DE ACHIZIŢIE

SERVICII DE CATERING
Cod CPV: 55500000-5 (Servicii de CATERING)


Achizitor:
SC C&C GRUP SRL
în calitate de partener 1 în cadrul proiectului
„Recalificarea – o şansă pentru viitor în fostele zone industrializate“




Cod Proiect POSDRU/183/5.1./S/153069

Sursa de finanţare: Fondul Social European, Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, AXA PRIORITARĂ 5 Promovarea măsurilor active de ocupare, Domeniul major de intervenţie 5.1. Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare şi din fonduri proprii.


DOCUMENTAŢIE PENTRU ACHIZIŢIA DE SERVICII DE CATERING


Achizitor:
SC C & C GRUP SRL
Titlul proiectului POSDRU:
„Recalificarea – o şansă pentru viitor în fostele zone industrializate”
Nr. contractului de finanţare:
POSDRU/183/5.1./S/153069
Calitatea achizitorului în cadrul proiectului
 partener 1

SECŢIUNEA 1: INFORMAŢII GENERALE

1.1                Achizitor:
Denumire: SC C & C GRUP SRL
Adresa sediu social: com. Afumaţi, str. Decebal nr. 3, jud. Ilfov, cod poştal  077010
Persoane de contact:
Ionuţ Bunea – responsabil financiar
Cleopatra Negoi – responsabil tehnic
Telefon: 031-805.25.98
Fax: 031-805.25.99
e-mail:
cleopatra.negoi@candcgroup.ro


1.2
a) Alte informaţii referitoare la procedură pot fi obţinute la punctul de contact menţionat anterior.
b) Specificaţii tehnice minime, modele formulare şi propunerea de contract sunt ataşate prezentei documentaţii.
c) Ofertele trebuie transmise la următoarea adresă:
Asociaţia Justiţie până la Capăt, loc. Piteşti, str. Munteniei nr. 1, Hotel Muntenia, mezanin, Sala Mare, jud. Argeş, cod poştal 110063
Program registratură: luni-vineri de la 10.00 la 18.00.
d) Termen limită de depunere a ofertelor (data şi ora): 22.04.2015, ora 12:00.

Orice ofertă primită după termenul limită de depunere a ofertelor stabilită în documentația pentru ofertanți sau la o altă adresă decât cea indicată mai sus nu va fi evaluată de achizitor, acestea fiind păstrate la sediul achizitorului, nedeschise.
Număr zile până la care se pot solicita clarificări înainte de data limită de depunere a ofertelor: 3.

SECŢIUNEA 2: OBIECTUL CONTRACTULUI DE ACHIZIŢIE

2.1. Denumirea contractului de achiziţie:
Servicii de catering pentru grupul ţintă al proiectului „Recalificarea – o şansă pentru viitor în fostele zone industrializate”
2.2. Tipul contractului şi locul de prestare: servicii de catering - cod CPV 55500000-5
Locul de prestare a serviciilor:
loc. Piteşti, jud. Argeş – în cel puţin două locaţii diferite de pe raza municipiului Piteşti
loc. Râmnicu Vâlcea, jud. Vâlcea – în cel puţin două locaţii diferite diferite de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea
Numărul locaţiilor şi adresele exacte vor fi comunicate la momentul la care vor fi cunoscute (în acest moment achizitorul nu are toate informaţiile).
2.3. Valoarea estimată totală a contractului: 594.435,49 lei fără TVA.
2.4. Durata contract: 6 luni, dar nu mai târziu de 30 noiembrie 2015.
2.5. Procedura aplicabilă: conform prevederilor Ordinului MFE nr. 1120/2013 privind aprobarea procedurii simplificate aplicate de beneficiarii privaţi în cadrul proiectelor finanţate din instrumente structurale, obiectivul „Convergenţă” precum şi în cadrul proiectelor finanţate prin Mecanismele Financiare SEE şi Norvegian pentru atribuirea contractelor de furnizare, servicii sau lucrări. 
2.6 Ajustarea preţului contractului                                                                                              da □ nu ý



SECŢIUNEA 3: INFORMATII JURIDICE, ECONOMICE, FINANCIARE ŞI TEHNICE

3.1) CONDIŢII REFERITOARE LA CONTRACT
3.1.1) Depozite valorice şi garanţii solicitate
3.1.1.a) Garanţie de participare                                                                                                                  da ý nu □

Cuantumul garanţiei de participare este de 11.800,00 lei.

Perioada de valabilitate a garanţiei de participare: 60 de zile.

Garanţia de participare se constituie prin virament bancar în contul RO77PIRB42017089511001000 deschis la PiraeusBank sau printr-un instrument de garantare emis în condiţiile legii de o societate bancară ori de o societate de asigurări, care se prezintă în original in cuantumul si pentru perioada prevazuta in documentatia de atribuire. Dovada constituirii garantiei de participare trebuie sa fie prezentata cel mai tarziu la data si ora stabilite pentru deschiderea ofertelor.

În cazul ofertanţilor care se regăsesc în categoria IMM-urilor conform Legii nr. 346/2004 (făcând dovada în acest sens Formularul nr. 8 - Declaraţie pe proprie răspundere), garanţia de participare se constituie în procent de 50% din cuantumul precizat in documentatia de atribuire. Ofertele neînsoţite de garanţia de participare, astfel cum a fost solicitat în documentaţia de atribuire, vor fi respinse.

III.1.1.b) Garanţie de bună execuţie                                                                                                            da ý nu □

Cuantumul garanţiei de bună execuţie a contractului de servicii: 10% din valoarea de atribuire a contractului, fără TVA.
Garanţia de bună execuţie devine anexă la contract şi se poate constitui printr-una din modalităţile de mai jos:
- instrument de garantare emis în condiţiile legii de o societate bancară sau de o societate de asigurări,
- depunerea la casieria autorităţii contractante a sumei în numerar,
- reţineri succesive din sumele datorate pentru facturi parţiale. În acest caz, contractantul are obligaţia de a deschide un cont la dispoziţia autorităţii contractante, la o bancă agreată de ambele părţi. Suma iniţială care se depune de către contractant în contul de disponibil astfel deschis nu trebuie să fie mai mică de 0,5% din preţul contractului. Pe parcursul îndeplinirii contractului, autoritatea contractantă urmează să alimenteze acest cont de disponibil prin reţineri succesive din sumele datorate şi cuvenite contractantului până la concurenţa sumei stabilite drept garanţie de bună execuţie în documentaţia de atribuire.
În cazul ofertanţilor care se regăsesc în categoria IMM-urilor conform Legii nr. 346/2004 (făcând dovada în acest sens Formularul nr. 8 - Declaraţie pe proprie răspundere), garanţia de bună execuţie se constituie în procent de 50% din cuantumul precizat in documentatia de atribuire.
Garanţia de bună execuţie se va elibera/restitui în cel mult 14 zile de la data îndeplinirii de către contractant a obligaţiilor asumate prin contract, dacă acesta nu a ridicat până la acea dată pretenţii asupra ei.

3.1.2) Principalele modalităţi de finanţare şi plată şi/sau trimitere la dispoziţiile relevante
Fondul Social European, Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, AXA PRIORITARĂ 5 Promovarea măsurilor active de ocupare, Domeniul major de intervenţie 5.1. Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare şi din fonduri proprii.

3.1.3) Forma juridica pe care o va lua grupul de operatori economici caruia i se atribuie contractul (dupa caz)
Asociere conform art. 44 din OUG nr. 34/2006.
3.1.4. Legislaţia aplicabilă
1. Ordinul Ministrului Fondurilor Europene nr. 1120/2013 privind aprobarea procedurii simplificate aplicate de beneficiarii privaţi în cadrul proiectelor finanţate din instrumente structurale, obiectivul „Convergenţă” precum şi în cadrul proiectelor finanţate prin Mecanismele Financiare SEE şi Norvegian pentru atribuirea contractelor de furnizare, servicii sau lucrări;
2. Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2006 privind achiziţiile publice, cu modificările şi completările ulterioare;
3. Hotărârea Guvernului nr. 925/2006 pentru aprobarea normelor de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 34/2006 privind achiziţiile publice, cu modificările şi completările ulterioare;
4. Ordinul Comun Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale nr. 1.117/2010 şi Ministerul Finanţelor Publice nr. 2.170/2010;
5. Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 66/2011 privind prevenirea, constatarea și sancționarea neregulilor apărute în obținerea și utilizarea fondurilor europene și/sau a fondurilor publice naționale aferente acestora, cu modificările şi completările ulterioare.
6. Toate acte normative ce reglemetează organizarea şi funcţionarea unităţilor de alimentaţie publică de tip catering.

3.2) CONDIŢII DE PARTICIPARE
3.2.1) Situaţia personală a operatorilor economici, inclusiv cerinţele referitoare la înscrierea în registrul comerţului sau al profesiei
3.2.1.a) Situaţia personală a candidatului sau ofertantului:
Informaţii şi formalităţi necesare pentru evaluarea respectării cerinţelor

  1. Declaraţie privind eligibilitatea
Cerinţa minimă obligatorie de calificare constă în prezentarea de către operatorul economic a documentelor de mai jos:
Formular nr. 1Declaraţie privind eligibilitatea

Documentele solicitate privind neîncadrarea în prevederile art. 180 din O.U.G. nr. 34/2006 vor trebui prezentate si de terţul susţinător, dacă este cazul.

  1. Declaraţie privind neîncadrarea în situaţiile prevăzute la art. 181 din O.U.G. nr. 34/2006
Cerinţa minimă obligatorie de calificare constă în prezentarea de către operatorul economic a documentelor de mai jos:
Formular nr. 2 - Declaraţie privind neîncadrarea în situaţiile prevăzute la art. 181 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2006;
Certificate de atestare fiscală privind plata obligaţiilor la bugetul general consolidat şi la bugetul local.
Certificatele de atestare fiscala/certificatele privind plata impozitelor şi taxelor la bugetul local, trebuie sa prezinte situatia obligatiilor datorii scadente în luna anterioara celei în care se depun ofertele.

Autoritatea contractantă nu va califica ofertantul care înregistrează datorii la bugetul consolidat precum şi la cel local; documentele prezentate trebuie să ateste îndeplinirea obligaţiilor scadente în luna anterioară celei în care se depun ofertele.

Nota: În cazul persoanelor juridice straine, autoritatea contractanta va accepta ca fiind suficient si relevant pentru demonstrarea faptului ca ofertantul nu se incadreaza in una dintre situatiile prevazute la art. 180 si 181 orice document considerat edificator, din acest punct de vedere, in tara de origine sau in tara in care ofertantul este stabilit, cum ar fi certificate, caziere judiciare sau alte documente echivalente emise de autoritati competente din tara respectiva.

  1. Declaraţie conform căreia ofertantul nu se află în situaţia unui conflict de interese
Formular nr. 3 - Declaraţie privind neîncadrarea în prevederile art. 14 și 15 din OUG nr. 66/2011
În situaţia în care din documentele solicitate reiese că ofertantul se află într-una din situaţiile prevăzute de art. 181 din OUG nr. 34/2006 sau în situatiile prevăzute la art. 14 și 15 din OUG nr. 66/2011 privind prevenirea, constatarea și sancționarea neregulilor apărute în obținerea și utilizarea fondurilor europene și/sau a fondurilor publice naționale aferente acestora, acesta va fi exclus de la procedura pentru atribuirea contractului de prestări de servicii.

Persoanele cu funcţie de decizie din partea achizitorului în ceea ce priveşte organizarea, derularea şi finalizarea procedurii de atribuire, precum şi membrii comisie de evaluare sunt: Emil Adrian Maghinici, Georgeta Roşu, Elena Chircu, Daniel Dumitru Vlad, Viorica Ene, Carla Sandu, Ionuţ Bunea, Cleopatra Negoi.

3.2.1.b) Capacitatea de exercitare a activităţii profesionale
Informaţii şi formalităţi necesare pentru evaluarea respectării cerinţelor mentionaţe:
1. Certificat constatator emis de Oficiul Registrului Comerţului din care să reiasă că:
- ofertantul are ca obiect de activitate categoria de servicii care face obiectul procedurii de achiziţie;
- asociaţii şi administratorul/administratorii societăţii, componenţa consiliului de administratie/organului de conducere sau supervizare, acţionarii majoritari in vederea verificarii aspectelor declarate in documentele referitoare la conflictul de interese.

Pentru asociaţii sau fundaţii se va prezenta extrasul de la Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor de pe lângă judecătoria în a cărei circumscripţie îşi are sediul ofertantul, din care să reiasă că organizaţia are în obiectul de activitate, activităţi similare cu obiectul contractului supus prezentei achiziţii.

Documentul va fi prezentat în una din formele: original/copie legalizată/copie certificată „conform cu originalul”.

În cazul asocierilor se vor depune de catre fiecare membru al asocierii pentru partea de contract pe care o realizeaza. În cazul în care ofertantul este persoana juridică straina, se vor prezenta documente edificatoare care sa dovedeasca o forma de inregistrare ca persoana juridica sau de inregistrare/atestare sau apartenenta din punct de vedere profesional, in conformitate cu prevederile legale din tara in care ofertantul este rezident. Documentele vor fi prezentate in traducere legalizata.

2. Autorizaţie sanitară/sanitar-veterinară de funcţionare emisă de Autoritatea de Sănătate Publică competentă, în perioada de valabilitate, copie conform cu originalul.
Ofertanţii nu trebuie să fi fost sancţionaţi de către organele în drept, în ultimul an, pe linie de igienă, curăţenie şi siguranţă alimentară, dovada va fi făcută prin prezentarea unei copii certificate după Registrul Unic de Control. Ofertanţii trebuie să prezinte copii după Registrul Unic de Control şi procesele verbale de control/act de control aferente menţionate în registru, dacă este cazul, de la toate punctele punctele de lucru/sediu unde desfăşoară activităţi de alimentaţie publică.

Ofertanţii trebuie să fi derulat activităţi de alimentaţie publică cu cel puţin un an înainte de data depunerii ofertelor.

3.2.1.c) Capacitatea economică şi financiară
Informaţii si/sau nivel(uri) minim(e) necesare pentru evaluarea respectării cerinţelor menţionate
Modalitatea de îndeplinire
Cifra de afaceri
Cifra medie de afaceri globală în ultimii 3 (trei) ani trebuie să fie cel puţin egală cu 1.180.000 RON.

Ofertanţii care şi-au depus bilanţul contabil pentru anul 2014, vor prezenta bilanţurile pentru anii 2014, 2013 şi 2012.
Ofertanţii care nu şi-au depus bilanţul contabil pentru anul 2014, vor prezenta bilanţurile pentru anii 2013, 2012 şi 2011.
Se vor completa şi se vor depune, în original: Formularul nr. 7 - „Informaţii generale”, Formular nr. 8 - Declaraţie IMM (după caz).

Documente relevante:
- bilanţul contabil sau extrase de bilanţ înregistrat la organele competente, raport de audit, după caz sau orice alte documente echivalente. Din aceste documente trebuie să reiasă o cifra medie de afaceri cel puţin egală cu 1.180.000 RON.

Pentru conversia în RON, dacă situaţiile financiare sunt întocmite în altă monedă, se va lua în considerare cursul mediu anual leu/euro comunicat de Banca Naţională a României pentru anul respectiv.
3.2.1.d) Capacitatea tehnică şi/sau profesională
Informaţii si/sau nivel(uri) minim(e) necesare pentru evaluarea respectării cerinţelor menţionate
Modalitatea de îndeplinire
Cerinţa nr. 1
Experienţă similară
Prezentarea de documente care să ateste realizarea a minimum 1 maximum 3 contracte de prestări servicii de natură similară prestat în ultimii 3 ani (îndepliniţi la momentul depunerii ofertelor).

Documentele prezentate trebuie să ateste capacitatea de servire a mesei în sistem catering pentru minimum 450 de persoane într-o singură zi.
Lista principalelor servicii prestate în ultimii 3 ani - Formularul nr. 4.
Prezentarea în copie certificată „Conform cu originalul” a unor documente relevante (contracte, comenzi, procese verbale etc.) care să ateste realizarea a minimum un contract maximum 3 contracte de servicii de natură similară prestat în ultimii 3 ani (îndepliniţi la momentul depunerii ofertelor).


Cerinţa nr. 2
Declaraţie privind dotările specifice, utilajele, echipamentele tehnice, mijloacele de transport şi alte mijloace fixe pe care ofertantul se angajează să le utilizeze pentru îndeplinirea contractului.
Ofertantul va completa şi depune în original următoarele:
- formularul nr. 9 - Declaraţie privind utilajele, instalaţiile, echipamentele tehnice.

SECŢIUNEA 4: INFORMAŢII DETALIATE ŞI COMPLETE CU PRIVIRE LA CRITERIUL APLICAT PENTRU STABILIREA OFERTEI CÂŞTIGĂTOARE

4.1) Criteriu de atribuire: Oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic

Factori de evaluare
Puncte
Detalii privind aplicarea factorilor de evaluare
Preţul ofertei
financiare, fără T.V.A.
30 puncte
Detalii privind aplicarea algoritmului de calcul

Preţul ofertei financiare se acordă astfel:
a) pentru cel mai scăzut preţ dintre preţurile ofertelor admisibile se acordă 30 puncte (preţ minim)
b) pentru alt preţ (punctaj financiar n) decât cel de la punctul a) se acordă punctajul astfel:
preţ minim
furnizor
Punctaj financiar n = -------------------- x 30
                                           preţ furnizor n

Preţ ofertă tehnică,
fără T.V.A.
70 puncte
Detalii privind aplicarea algoritmului de calcul

1)       Factorul de evaluare: Varietate meniu/lună

Numărul cel mai mare de meniuri diferite/lună va primi 40 puncte.
Pentru alt număr de meniuri diferite/lună, punctajul se calculează după formula:
Thn = (Nr. meniuri diferite/lună oferta analizată : Nr. cel mai mare meniuri diferite/lună ofertat) x 40
unde: Thn – punctajul tehnic pentru oferta n;

a) Numărul minim de meniuri diferite/lună acceptat (sub care oferta va fi declarată neconformă): 10 meniuri diferite/lună;
b) Numărul maxim de meniuri diferite/lună realist (conform normativelor de specialitate) peste care oferta nu va fi punctată suplimentar: 15 meniuri diferite/lună.

2)       Factorul de evaluare:  Gramaj la carne/porţie

Gramajul cel mai mare de carne/porţie va primi 30 puncte.
Pentru alt gramaj de carne/porţie, punctajul se calculează după formula:
Thn = (gramaj/porţie oferta analizată : gramaj/porţie cel mai mare ofertat) x 30
unde: Thn – punctajul tehnic pentru oferta n;
Total
100
Punctajul maxim ce poate fi obţinut de către un operator economic, cumulat pe propunerea financiară şi pe propunerea tehnică este de maxim 100 (o sută) de puncte.
Punctajul total se calculează astfel:
P total = P tehnic + P financiar, unde
P tehnic = pret oferta tehnica
P financiar = pret oferta financiara
         
SECŢINUEA 5: INFORMAŢII ADMINISTRATIVE

5.1 Limba de redactare a ofertei: română.
5.2 Moneda în care este exprimat preţul contractului: RON.
5.3 Perioada minimă de valabilitate a ofertei: 60 zile de la data depunerii ofertei.
SECŢIUNEA 6: PREZENTAREA OFERTEI

6.1 Modul de prezentare a propunerii tehnice
Oferta tehnică constă în descrierea tuturor serviciilor solicitate, conform specificatiilor tehnice. Orice oferta care nu descrie cât mai detaliat, capacitatea de organizare şi logistică a ofertantului, modul în care se vor presta serviciile şi se vor respecta termenele de livrare, nu vor fi luate în considerare şi vor fi declarate neconforme.
Ofertantul va da o declaraţie pe proprie răspundere în care va menţiona resursele (locaţii, angajaţi, autovehicule) puse la dispoziţie pentru îndeplinirea contractului, alocarea acestora pe zonele de implementare a contractului.
De asemenea, ofertanţii vor ataşa la propunerea tehnică şi Anexa-Meniuri propuse din secţiunea Formulare.

Ofertanţii vor prezenta o Declaraţie pe propria răspundere în care să menţioneze faptul că, la elaborarea ofertei au ţinut cont de obligaţiile referitoare la condiţiile de muncă şi protecţia muncii, existente la nivel naţional, precum şi că le vor respecta pe parcursul indeplinirii contractului de servicii.
Informaţii detaliate privind reglementarile care sunt în vigoare la nivel naţional şi se referă la condiţiile de muncă şi protecţia muncii, securitaţii şi sănătăţii în muncă, se pot obţine de la Inspecţia Muncii sau de pe site-ul: http://www.mmuncii.ro (conform Formularului nr. 12).

Oferta care nu va prezenta propunerea tehnică în conformitate cu solicitarile autorităţii contractante din specificaţii tehnice (caietul de sarcini) va fi considerată neconformă.

6.2 Modul de prezentare a propunerii financiare
Oferta financiară – Formularul 6: oferta de preţ pentru serviciile solicitate. În anexa la formular se va trece preţul unitar pe porţie şi preţul total, fără TVA şi TVA-ul separat, astfel cum sunt ele menţionate.

Propunerea financiară trebuie să furnizeze toate informaţiile cu privire la preţuri, precum şi alte condiţii financiare şi comerciale legate de obiectul contractului şi se va întocmi conform cerinţelor din documentaţia de atribuire.

6.3 Modul de prezentare a ofertei
Oferta va cuprinde:
a) documentele care însoţesc oferta, plasate la vedere în afara plicului exterior, sunt: Scrisoarea de înaintare şi garanţia de participare;
b) documentele de calificare;
c) propunerea tehnică;
d) propunerea financiară.

Ofertantul trebuie să prezinte un exemplar original al ofertei şi o copie, în plic sigilat şi ştampilat.
Plicul cu oferta, închis corespunzător şi netransparent, trebuie să fie marcat cu denumirea şi adresa ofertantului, pentru a permite returnarea ofertei fără a fi deschisă, în cazul în care oferta respectivă este declarată întârziată sau a fost depusă la o altă adresă a autorităţii contractante/achizitorului decât cea stabilită.
Oferta trebuie să fie tiparită sau scrisă cu cerneală neradiabilă şi îndosariată, astfel încât să nu conţină nici o foaie volantă.
Ofertanţii au obligaţia numerotării, semnării şi ştampilării fiecărei pagini a ofertei, precum şi obligaţia anexării unui opis al documentelor prezentate, semnat şi ştampilat de persoane autorizate din cadrul societăţii.
Orice ştersătură, adăugare, interaliniere sau scris peste cel dinainte sunt valide doar dacă sunt vizate, de către persoanele autorizate să semneze oferta.

Oferta se poate transmite prin poştă/curier sau se depune direct la sediul, în plic inchis, până la data de 22.04.2015, ora 12.00, la sediul Asociaţiei Justiţie până la Capăt din loc. Piteşti, str. Munteniei nr. 1, Hotel Muntenia, mezanin, Sala Mare, jud. Argeş, cod poştal 110063.


Pe plicul exterior se vor menţiona următoarele:
a) Numele şi adresa beneficiarului;
b) Numele şi adresa ofertantului;
c) Ofertă pentru Achiziția de Servicii de catering pentru proiectulRecalificarea – o şansă pentru viitor în fostele zone industrializate”, POSDRU/183/5.1/S/153069.
d) A NU SE DESCHIDE ÎNAINTE DE DATA 22.04.2015, ora  13:00.

Ofertantul va lua în calcul durata transportului poştal/curierat astfel încât oferta să fie înregistrată la sediul achizititorului până la data termenului limită.

Neprezentarea propunerii tehnice şi/sau financiare, precum şi a Certificatului constatator emis de Oficiul Registrului Comerţului care să aibă în obiectul de activitatea cod CAEN corespondent cu obiectul contractului, inclusiv autorizaţia de funcţionare, are ca efect descalificarea ofertantului.

Posibilitatea retragerii sau modificării ofertei
Oferta poate fi retrasă anterior datei și orei stabilite pentru deschiderea acesteia.
Ofertantul nu are dreptul de a-si retrage sau de a-și modifica oferta dupa expirarea datei limită pentru depunerea ofertei, sub sancțiunea excluderii acestuia de la procedura pentru atribuirea contractului de achiziție publică.
Ofertantul are dreptul de a depune o singură ofertă de bază care să respecte cerințele tehnice minimale.

Locul, data şi ora deschiderii ofertelor:
sediul Asociaţiei Justiţie până la Capăt din loc. Piteşti, str. Munteniei nr. 1, Hotel Muntenia, mezanin, Sala Mare, jud. Argeş, cod poştal 110063, data: 22.04.2015, ora 13.00.

SECŢIUNEA 7: INFORMAŢII SUPLIMENTARE

7.1 Informații referitoare la termenele pentru prestarea serviciilor
Termenul de prestare a serviciilor este: de la data semnării contractului de către ambele părți până la 30.11.2015, pe baza de comandă scrisă a achizitorului, transmisă înainte de prestarea serviciilor.
7.2 Clauzele contractuale obligatorii, inclusiv conditiile de actualizare/ modificare a pretului contractului de achizitie
- Costul unitar/portie, precizat în ofertă va rămâne același pe întreaga perioada de valabilitate a contractului;
- Ȋn cazul în care sunt semnalate nemulţumiri repetate (de maxim trei ori) din partea beneficiarilor serviciilor  de catering, pe care prestatorul nu le va remedia in timpul ofertat, achizitorul va proceda la rezilierea contractului. In situatia in care prestatorul nu remediaza neconformitatile sau prestatiile sale contravin cerintelor achizitorului si obligatiilor contractuale asumate, achizitorul va rezilia de drept contractul prin simplul fapt al neexecutarii obligatiilor, fara alte formalitati.  Ȋn acest caz, se va putea încheia un nou contract cu ofertantul clasat pe locul următor sau se va relua procedura de atribuire a contractului.
- În cazul retragerii finanţării, achizitorul îşi rezervă dreptul de a denunţa unilateral contractul, urmând a achita toate obligaţiile scadente faţă de prestator.
- Prestatorul va fi responsabil de modul de prestare a serviciilor. Orice neconformitate a serviciilor va fi remediata pe cheltuiala prestatorului;
- Platile se vor face in maxim 60 de zile de la data primirii facturii, raportului de activitate si semnarii procesului verbal de receptie, prin virament bancar, pe baza facturii lunare emise de  Prestator, in care se va face referire la prezentul contract si la perioada pentru care au fost realizate prestațiile. Daca neplata facturilor se datoreaza intarzierii din orice motive, de catre AMPOSDRU, de a rambursa sumele solicitate de achizitor, acesta nu va fi obligat la plata de penalitati decat in situatia in care nu plateste facturile in termen de maxim 10 zile de la primirea rambursarilor.
- Recepția: Plata se va face în funcție de numărul de porții comandate şi livrate, confirmate prin borderouri semnate de către participanți.
Achizitorul iși rezervă dreptul de a nu executa integral contractul fără a plăti penalități pentru neexecutarea integrala a contractului.
7.3 Modalitati de contestare a deciziei achizitorului de atribuire a contractului de achizitie si de solutionare a contestatiei
Eventualele contestații la decizia luata de achizitor pot fi depuse la adresa acestuia din loc. Pitesti, Hotel Muntenia, str. Munteniei nr. 1, mezanin, Sala Mare, jud. Argeş, cod poştal 110063.
Termenul maxim pentru depunerea contestatiilor este de 2 zile lucrătoare de la data comunicării rezultatului procedurii către toți ofertanții.
Contestaţiile vor fi analizate de o comisie aparţinând achizitorului.


SPECIFICAŢII TEHNICE
(caiet de sarcini)



         SC C&C GRUP SRL, în calitate de Partener 1 în implementarea proiectului Recalificarea – o şansă pentru viitor în fostele zone industrializate” - POSDRU/183/5.1./S/153069, achiziţionează de servicii de catering pentru grupul ţintă al proiectului, participant la activitatea de formare profesională.
         Pe parcursul derulării contractului se vor presta servicii de catering pentru asigurarea a maximum 56.700 de porţii, pentru grupul ţintă al proiectului participant la programele de formare profesională din zonele menţionate. În situaţia în care se modifică durata cursurilor sau numărul de participanţi, respectiv prezenţa acestora la curs, numărul de porţii se va micşora în funcţie de necesar, fără ca achizitorul să plătească penalităţi.

Locul de prestare a serviciilor:
Serviciile se vor presta în locaţiile descrise mai jos, în tranşe, pe baza de comandă scrisă, în funcţie de locaţia şi perioada de derulare a cursurilor de formare profesională.

1) loc. Piteşti, jud. Argeş – în cel puţin două locaţii diferite de pe raza municipiului Piteşti;
2) loc. Râmnicu Vâlcea, jud. Vâlcea – în cel puţin două locaţii diferite diferite de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea.
Numărul locaţiilor şi adresele exacte vor fi comunicate la momentul la care vor fi cunoscute (în acest moment achizitorul nu are toate informaţiile).

Cursurile de formare profesională se vor desfăşura, estimativ, astfel:
- 2 grupe în loc. Râmnicu Vâlcea, jud. Vâlcea
- 16 grupe în loc. Piteşti, jud. Argeş
Grupele au în componenţa lor între: 24 - 27 persoane/grupă.

Prestatorul va ţine cont de faptul că va trebui să asigure serviciile în concordanţă cu programul derulării fiecărui curs, care îi va fi adus la cunoştinţă de achizitor.

Detaliile de prestare a serviciilor: cantitățile/zi/număr de persoane, data livrării, intervalul orar etc. se vor stabili ulterior, de către achizitor cu informarea în timp util a prestatorului.

Prestatorul va avea disponibilitatea de livrare a hranei 7 zile din 7.

Hrana va fi livrată în porţii individuale, ambalate ca atare, cu respectarea reglementărilor igienico-sanitare în vigoare. Ambalajul în care se transportă hrană va fi asigurat de către ofertantul câştigător, pe sortimente de alimente, etanş.
Prestatorul va asigura un mod de ambalare diferenţiat adecvat pentru fiecare categorie de preparat în recipiente de uz alimentar separate, închise cu capac. Ambalajele trebuie să fie certificate pentru transportul alimentelor.
O porţie/persoană, va asigura aportul nutritiv al unei mese de prânz în valoare de minimum 600 calorii din care maximum 20% lipide, putând fi formată din supă/ciorbă şi fel principal sau doar fel principal, o chiflă/pâine feliată şi tacâmuri de unică folosinţă pentru fiecare fel servit.

Prestatorul va păstra 48 de ore câte o porţie de hrană etichetată din fiecare meniu, neinclusă în preţ, pentru probele alimentare, conform HG nr. 857/2011.

Transportul hranei va fi asigurat de către prestator cu maşinile proprii (speciale de transport alimentar autorizate sanitar-veterinar).
Maşinile care transportă alimentele trebuie să aibă capacitatea de transport adecvată cantităţii de alimente transportate şi să fie autorizate conform legii. Traseul stabilit să fie fără risc de contaminare.

Transportul la adresa specificată şi asigurarea condiţiilor igienico - sanitare la livrarea mâncării intră în responsabilitatea prestatorului.
Prestatorul va asigura serviciile de livrare şi recuperarea deșeurilor, după caz.

Ofertantul va descrie în oferta tehnica, cât mai detaliat, modul de prestare a serviciilor solicitate, în zonele de implementare a proiectului si capacitatea sa de organizare si de raspuns la comenzile scrise ale achizitorului.
Orice neconcordanță a serviciilor prestate cu solicitările din specificatiile tehnice sau din oferta tehnica, vor fi remediate în cel mai scurt timp, pe cheltuiala prestatorului, pentru a nu perturba derularea activitatilor.

Prestatorul va avea în vedere ca produsele din care este preparată mâncarea să fie însoţite de documentele prevăzute de legislaţia în vigoare, ambalate, etichetate, inscripţionate şi ştampilate potrivit legislaţiei sanitar veterinare în vigoare.
La livrare, se va întocmi aviz de expediţie şi process verbal de recepţie (pentru fiecare transport) care se va semna de către reprezentanţii prestatorului, precum şi de către reprezentantul desemnat al autorităţii contractante, după preluarea alimentelor.
Avizul de expediţie al alimentelor va avea şi o anexă cu meniul zilei.


CONDIȚII GENERALE

-   Ofertantul castigator va numi o persoana responsabila cu derularea contractului.
-   Orice costuri indirecte necesare derularii contractului vor fi in responsabilitatea ofertantului.
-   Orice costuri suplimentare cauzate de neglijența prestatorului vor fi suportate de acesta.
-   Serviciile vor fi asigurate de către ofertantul câștigător cu respectarea normelor, normativelor și legislației naționale în vigoare (sanitară, sanitar-veterinară etc.).
- Prestatorul are obligatia de a intocmi si a înainta achizitorului, un Raport lunar al activitatilor, cu descrierea serviciilor prestate, pentru care solicita plata. Facturile se vor emite lunar.
- Termen de plată: în termen de maxim 60 de zile de la emiterea facturii fiscale, predarea raportului de activitate al prestatorului şi recepţia serviciilor. Plata se va face prin OP, în contul bancar al prestatorului.
- Ofertanții vor fi responsabili de asigurarea și îndeplinirea operațiunilor tehnice necesare realizării tuturor specificatiilor tehnice solicitate.

In vederea evaluarii ofertei, prestatorul va face descrierea tehnică detaliată a serviciilor ofertate, precum şi alte informaţii considerate semnificative.

Prestatorul este obligat ca pe durata derulării contractului să respecte legislaţia specifică în domeniu.

Procedura a fost publicata pe site-ul www.fonduri-ue.ro la sectiunea Achizitii privati la adresa:  
 https://www.fonduri-ue.ro/anunturi/details/2/11671/anun%C8%9Buri-proceduri-de-achizi%C8%9Bie,-beneficiari-priva%C8%9Bi-%C2%A0servicii-de-catering
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu